Pizza Gheorgheni

Pizza Joe

Pizza Gheorgheni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Pizza Joe - Pizza Boy Gheorgheni.


Unii cred ca Pizza a fost un produs alimentar cunoscut in Grecia Antica.
Altii spun ca Pizza este cel mai popular aliment consumat in Italia .
Noi spunem ca facem Pizza  cea mai delicioasa . 

Contrar credinței generale, pizza nu este originară din Italia.De fapt nu se știe cine a “inventat” această mancare delicioasă. Deși cultura meditareană are variante incipiente înrădăcinate în dieta lor, variante similare au fost descoperite și în Egipt, Babilon și Imperiul Persan. Se știe că în Grecia Antică mâncau o pâine rotundă și plată, deasupra căreia puneau diferite condimente și ingrediente. Adițional, în cenușa rezultată în urma eruperii catastrofale a vulcanului Vezuviu din anul 74, au descoperit dovezi care ar indica faptul că o pâine rotundă din făină ar fi fost consumată la scară mare în acea perioada în Pompei și Neopolis (Neopolis fiind o colonie greacă care ulterior a devenit orașul Napoli). Însă, adevărul este că pizza putea fi inventată de oricine care a descoperit secretul combinării făinei cu apă și încălzirea acestui aluat pe o piatră fierbinte.
Termenul de „pizza” a fost menționat pentru prima oară într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orățel italian din sud. Conform acestuia, un lucrător de fermă trebuia să îi dea episcopului orașului ‘duodecim pizze’ (douăzeci de pizze) cu ocazia Crăciunului și Paștelui.
Termenul propriu-zis poate proveni dintr-o multitudine de cuvinte: din cuvântul grec „pikte” (însemnând „cocă frământată”), care în latină a devenit „picta” și ulterior „pitta”; din termenul în latină „pinsa” (însemnând „a bate”), putându-se referi la procesul de aplatizare a aluatului);   din cuvântul în latină „picea”, care poate să se refere la faptul că aceasta se înnegrește în cuptor; sau din termenul italian „pizzicare” (însemnând „a trage”), referindu-se la faptul că pizza este trasă afară din cuptor.
În Italia, orașul care este strâns legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios. Adițional, probabil datorită faptului că pizza era așa de îndrăgită de locuitorii mai săraci, marginea pizzei este mai groasă decât centrul acesteia. Astfel, oamenii săraci, chiar dacă aveau mâinile murdare puteau să țină o felie de pizza în mâini și s-o mănânce, fără să murdărească partea pe care o consumau. Desigur, la sfârșit marginea pizzei era aruncată.

Galerie foto