Pizza Barlad

Max Pizza

Pizza Barlad reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Max Pizza - Pizza Boy Barlad.


Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.

Istoria pizzei a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început însă s-au bănuit a fi otrăvitoare, ca alte plante din familia Solanaceae. În secolul XVIII săracii din Napoli obișnuiau să pună sos de roșii peste pâinea lor plată. Așa s-a născut pizza. Cu timpul a câștigat popularitate și turiștii veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele rețete de pizza.

Prima pizzerie, "Antica Pizzeria Port’Alba", s-a deschis pe la 1830 la Napoli și este deschisă și astăzi. Alexandre Dumas ne povestește că în anii aceia pizza era mâncarea de bază în Napoli și că avea ingrediente variate, cum ar fi brânză, roșii, ulei și anșoa. Marinara este prima rețetă de pizza iar Margherita a fost prima pe care s-a pus brânză (Mozzarela).

Numele de Pizza Margherita este atribuită lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro... e basta così" ("Pietro... și ajunge") (deschisă în 1880), care mai există și astăzi, sub numele de "Pizzeria Brandi". Raffaele Esposito a fost cel care a creat un fel de mâncare pentru o vizită regală. Conform acestei poveşti, Regele Italiei Umberto şi soţia lui, Regina Margherita se găseau în vizită în zonă. În dorinţa de a impresiona si pentru a le arăta patriotismul său, Raffaele a ales la un blat de pâine cu alimente, care ar reprezenta cel mai bine culorile din Italia: roşu de la roşii, alb de la brânza mozzarella şi verde de la busuioc. Regele şi regina au fost atât de impresionaţi încât cuvintele lor au ajuns repede la popor. Rezultatul, mâncarea a fost bine primită şi a ramas faimoasa primind numele de pizza Margherita. În Roma cea mai cunoscută pizzerie este "Da Baffetto".

Galerie foto