Sos de usturoi cu smantana

2_33Sos de usturoi cu smântână

Acest sos de usturoi cu smantana este un sos preferat de cei care doresc sa prepare foarte rapid sosul si la care se apeleaza atnci cand cei care gatesc nu au suficient timp sau dispozitie pentru a prepara o garnitura.

Ingrediente:

  • 200 ml smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • un praf de sare

Modul de preparare a retetei:

Se zdrobeste usturoiul si se freaca cu o lingurita de ulei si un praf de sare pana se leaga (devine mai cremos) si culoarea devine mai alba. Se pune usturoiul, smantana si mararul tocat intr-un vas si se amesteca bine. Optional, in acest sos de usturoi cu smantana se poate pune si o lingurita de zeama de lamaie pentru a mai taia putin din greata sosului.

Daca folositi sosul pentru retete de mancare prajite care contin mult ulei, este indicat sa inlocuim smantana cu iaurt deoarece sosul va deveni gras. Acest sos de usturoi este ideal pentru retetele preparate la cuptor sau gratar. De exemplu, puteti pune sosul pe un chfeal la cuptor. Daca v-ati plictisit de monotonia clasicului mujdei de usturoi, se poate incerca ceva diferit.

Va uram spor la gatiti!