Sos de ardei iute cu rosii

2_37Sos picant cu ardei iute

In acest articol va prezentam o reteta iute ca focul de sos picant cu ardei iute. Colorat si picant, sosul de ardei iute este si usor de preparat si este si delicios. Va va fi foarte util acest sos picant cu ardei iute, ca adaos la diverse mancaruri, pentru legume si fripturi.

Se spala rosiile coapte, se trec prin separatorul de rosii, sucul obtinut se pune la foc, intr-o oala cu fund gros, la foc potrivit;

Cand sucul incepe sa fiarba se spumeaza si se reduce focul, amestecandu-se din cand in candpentru a nu se prinde si afuma. se lasa pana scade la sfert;

Se spala ardeii capia, se coc, se pun cu sare grunjoasa intr-un vas acoperit si se lasa sa se raceasca 15 minute, se curata de coaja si cotoare;
Ardeii iuti se toaca la masina de tocat amestecati cu ardei iuti taiati fasii fara seminte.

Pasta se pune peste sucul de rosii si intreg amestecul se lasa la fiert 15 minute amestecand din cand in cand. Se amesteca usturoi si sare si se pun frunze de telina tocate marunt. Se pun in borcane mici, se inchid ermetic si se sterilizeaza 30 de minute.