Pizza Prosciutto Crudo

Ingrediente

Pentru blat:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata

Pentru topping:

  • 250 gr mozzarella
  • 50 gr sos rosii
  • 100 gr prosciutto crudo
  • 50 gr rucola
  • 50 gr parmezan
  • busuioc, oregano

Puteti pune ingredientele pentru aluat in masina de paine. Daca framantati aluatul cu mana puneti faina intr-un vas si faceti o mica adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, drojdia si sarea si amestecati, adaugati apoi uleiul si apa calda si framantati pana se obtine un aluat omogen pe care sa il lasati apoi la dospit pana cand i se dubleaza volumul. Se rastoarna aluatul pe suprafata de lucru pe care s-a presarat faina si framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se aplatizeaza bila de aluat si se intinde cu degetele pana cand ia o forma sferica. Se inteapa cu furculita pe toata suprafata mai putin marginile. Sosul de rosii se asezoneaa cu oregano si cu busuioc si se intinde pa suprafata aluatului.

Se aseaza feliile de mozzarela peste sosul de rosi si se baga la cuptor pana se topeste mozzarella si se rumeneste blatul.

Deasupra se aseaza feliile de prociutto crudo. Pentru un aspect cat mai apetisant puteti rula cateva felii dandu-le diverse forme.

Asezam feliile de mozzarella peste sosul de rosii si dam la cuptor pa ase topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul. Deasupra se presara rucola si peste rucola se rade parmezan apoi se tsropeste cu ulei de masline extravirgin.