Pizza Margeritta

3_03Ingrediente

pentru aluat:
500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
pentru umplutura:
250 gr mozzarella
2 rosii
3-4 frunze busuioc
oregano

Mod de preparare

Se dizolva drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calda, apoi se adauga 2 linguri de faina si se omogenizeaza pana se obtine o maia pe care o punem la dospit. Se lasa pana isi dubleaza volumul . intr-un vas se pun faina si sarea se face o gaura in mijlocul ei si se pune maiaua. Se toarna apa calduta putin cate putin  amestecand in acelasi timp cu furculita sau cu mana. Se adauga si uleul de masline. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu un prosop si se une la dospit la loc cald si ferit de curent.

Il lasam pana isi dubleaza volumul. Va rezulta un aluat bine aerisit se unge tava cu ulei de masline si se tapeteaza cu hartie de copt.

Blatul se va intinde cu degetele pana cand ajunge sa acopere toata tava . cu ajutorul unei furculite intepam blatul, mai ales marginea, ca sa nu se umfle foarte tare la copt. Ungem intreaga suprafata a blatului cu sos de ustuoi. Se aseaza rosiile si feliile de mozzarela, se presara oregano si se garniseste cu frunzulite de busuioc. Se pune amestecul la cuptor.