Pizza cu salam

2_27Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
25 gr drojdie proaspata
300 ml apa calduta
o lingurita de zahar
500 gr faina
o lingurita de sare
 
Ingrediente pentru pizza:
150-200 gr de salam italian, feliat subtire
200 gr de cascaval ras
4 linguri de pasta de tomate
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi
1/2 lingurita verdeturi italiene Kotanyi

Mod de preparare

Aluatul de pizza
Intr-un bol, se pune apa, zahar si sare. Se lasa cateva minute deoparte si apoi se adauga restul de ingrediente, adica apa si faina si se framanta pana cand devine un aluat compact.

Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.
Asamblare:
Se amesteca pasta de tomate cu ulei de masline, usturoi granulat si mirodenii italiene. Nu trebuie sa mai adaugam sare caci amestecul are exact cat ii trebuie, iar pasta de rosii are tendinta sa fie putin mai sarata.

Se ia jumatate din aluat si se intinde pe o foaie rotunda, se aplica jumatate din pasta, se pun feliile de salam si jumatate din cascavalul ras. Apoi se da tava la cuptor. Daca este un cuptor electric coacerea dureaza cam 8 minute. Intre timp se prepara si a doua pizza, se taie felii si sw serveste.