Pizza cu ciuperci si sunca

2_400Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

- 250 g ciuperci
- 250 g sunca
- 1 ardei gras
- 2 rosii, 2 oua
- 3 linguri ulei
- 4-5 linguri de bulion
- 150 g cascaval sau parmezan
- 1 lingura margarina
- cimbru, busuioc, piper
- 300 g faina, 200 ml lapte
- 15 g drojdie proaspata
- 60 ml ulei, putin zahar, sare

Pentru inceput trebuie sa faceti aluatul. Se pune drojdia la dospit in lapte si zahar. Laptele si zaharul se pune in mijlocul fainii. Cand a dospit, mai exact peste 4-5 minute) se incorporeaza in faina si apoi se adauga uleiul si laptele. Se va framanta intreg amestecul foarte bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Cat timp aluatul se afla la dospit se taie sunca si ciupercile cubulet iar rosiile si ardeii se taie felii. Bulionul se amesteca cu busuioc, cimbru, piper dupa gust si apa. Dupa ce creste aluatul se intinde pe o tava unsa cu margarina si peste el se toarna jumatate din bulionul amestecat cu mirodenii, apoi se aranjeaza sunca, ciupecile, rosiile si ardeiul, satoarna oua batute deasupra si apoi restul de bulion, se presara cascavalul si aprmezanul. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece.