Cum se serveste corect pizza

2_28Metoda corectă pentru a servi pizza

Pizza este un aliment amuzant pentru copii doarece acestia o pot consuma direct cu mana. De altfel, aceasta este si cea mai corecta metoda de a manca pizza. Cutitul si furculita sunt optionale si daca sunt folosite aceasta arata o maniera nefireasca de a manca pizza. Mai jos prezentam cateva reguli care ar trebui urmate pentru cazul in care pizza e servita si mancata.

Pizza rece sau caldă

Pizza ar trebui să fie caldă, atunci când este servită la masa de prânz sau cea de seară, astfel încât brânza să poată acoperi intregul cer al gurii. Aceasta este cunoscută ca o “pizza fierbinte” şi o modalitate foarte bună de a ne aminti o zi sau două că am mâncat recent pizza. Este important ca pizza să aibe acea temperatură la care brânza se întinde atunci când sunt luate primele felii din pizza. Dacă o pizza nu este astfel servită înseamnă ca a stat prea mult in cuptor şi ar trebui returnată pentru a fi refăcută. Se pot accepta excepţii numai dacă o pizza este livrată. Din fericire, o jumătate de minut în cuptorul cu microunde poate reîncălzi pizza la temperatura optimă.

Pizza rece este acceptabilă în cursul dimineţii şi poate reprezenta un mare mic dejun. Încălzirea unei pizza reci este acceptată numai la cuptorul cu microunde (şi este singura metodă corectă prin care o pizza ar trebui să fie încălzită). Trebuie avut grijă ca pizza sa nu fie supraîncălzită. Fiţi conştienţi de faptul că pizza supraîncălzită tinde să devină uscată sau crocantă.

Tăierea pizzei

Numărul minim de felii al unei pizza este de patru. Pizza trebuie tăiată într-un număr par de felii sub forma spiţelor de la roată. Pizza pătrată trebuie să fie tăiată în pătrate sau dreptunghiuri. O astfel de pizza în formă de plăcintă nu este la fel de răspândită, dar trebuie avut grijă cum trebuie tăiată pizza realizată în orice formă. Roata pentru tăiat este instrumentul cel mai comun utilizat în tăierea unei pizze, deoarece aceasta poate tăia rapid şi precis. Acesta este un factor important, deoarece în cazul în care pizza este tăiată prea încet, brânza topită se poate lipi pe tăietor smulgând-o de pe suprafaţa pizzei.

Servirea pizzei

Pizza ar trebui să fie servită pe o farfurie sau şerveţel. Nu este necesar servirea pe farfurii de porţelan chinezesc atâta timp cât farfuriile din hârtie sunt suficiente. Mulţi producători de pizza fac foarte bine atunci când servesc pizza în farfurii ieftine din hârtie. În plus, pizza livrată poate fi servită şi mancată direct din cutia în care a venit.

Cum mâncăm pizza

Pizza ar trebui să fie mâncată felie cu felie. În nici un caz pizza nu trebuie mâncată ca o plăcintă netăiată. De asemenea, pizza nu ar trebui să fie amestecată şi înghiţită cu un lichid. Fiecare felie ar trebui să fie ţinută cu grijă de marginea crocantă, până la sfârşit. Prima muşcătură ar trebui să fie din vârf, iar ultima ar trebui să fie din margine. Unele persoane nu mănâncă marginea. Aceasta poate indica faptul că blatul nu a fost bine făcut sau a fost prea frământat. Regula este ca oamenii să mănânce coaja dar cu toate acestea există o tendinţă în creştere de a lăsa bucăţile de margine pe farfurie. Unele restaurante au mizat pe faptul că prin aşezarea topping-ului de pizza la margine vor rezolva situaţia. În alte locuri pizza va fi oferită cufundată în mult sos pentru a finaliza consumarea pizzei.

Feluri de garnituri

Pizza este una din cele cateva feluri de mancare a care nu este nevoie de garnitura, cu toate acestea se pot servi si salate, sau alte garnituri, doar ca aceste garnituri n trebuie consumate cu mainile. Pizza ar trebui sa fie de fiecare data principalul fel de mancare exceptand cazul in care se serveste ca aperitiv inainte de o masa italieneasca.