Cum se reincalzeste pizza

3_04Daca nu ati reusit sa mancati toata pizza pe care ati facut-o sau ati cumparat-o este important sa stiti cum sa o depozitati sau sa o reincalziti.

Depozitare
Inevitabil, cand pui pizza in frigider, se va inmuia, din cauza sosului de rosii si a legumelor. Cu cat este mai subtire blatul, cu atat va fi mai moale.
Ca sa eviti asa ceva, tapeteaza o farfurie sau o cutie inchisa etans cu prosoape absorbante de bucatarie, apoi pune feliile de pizza, peste ele alte prosoape, acopera farfuria (cu folie) / cutia (cu capacul) si bag-o in frigider. 

Cum reincalzesti pizza
Scoate pizza din frigider sau congelator si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Apoi pune in aplicare una din urmatoarele trei metode. 

1. Reincalzire in cuptorul aragazului
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune pizza intr-o tava de copt. Vreun ingredient din topping nu mai arata asa bine? Indeparteaza-l si pune altceva (legume proaspete, busuioc, ciuperci, ulei de masline, branza razuita), apoi baga pizza in cuptor.
Dupa 15 minute scoate tava. Indicat e sa verifici din cand in cand preparatul. Ai grija sa nu te frigid cu tava! Mai bine foloseste o spatula in forma de mana. 

2. Reincalzire in cuptor electric
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pune feliile de pizza in el, pe gratar. Dupa 10 minute scoate-le. 

3. Reincalzire in tigaie (ideala pentru pizza inmuiata)
Incinge o tigaie din fonta sau, daca nu ai, una normala. Pune feliile de pizza si acopera cu un capac. Astfel, branza se va topi, iar blatul va redeveni crocant. Dupa aproximativ 5 minute, branza incepe sa faca bule. Ar trebui sa fie gata.
In cazul in care branza s-a topit de tot, dar blatul inca e moale, ia capacul de pe tigaie si mai tine pizza pe foc cateva minute. 

Bine de stiut!
- cand pui pizza in frigider, incearca pe cat posibil sa nu stivuiesti feliile. Isi vor pierde si din forma si se vor inmuia si mai tare;
- nu pastra resturile de pizza mai mult de 3-4 zile in frigider;
- cu cat sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai moale. Asadar, daca stii ca nu o mananci in urmatoarele zile, mai bine bag-o in congelator. Acolo rezista cateva luni; 
- nu puneti pizza din frigider sau congelator direct in cuptor.

- Prin reincalzire pizza isi recapata aroma si in plus se si distrug bacteriile de pe ea.

- in momentl reincalzirii la microunde pizza se inmoaie si mai mult.