Ce alimente trebuie sa evitati seara

2_38Nu mancati seara tarziu branza cu mucegai deoarece  contine o substanta ce stimuleaza activitatea cerebrala si perturba somnul.

Daca aveti probleme cu somnul si stati noaptea fara sa puteti adormi este posibil ca dieta sa fie de vina, spun specialistii. Unele alimente consumate seara tarziu pot tulbura somnul si te poti trezi mai obosoit decat daca ai fi avut o noapte agitata. Mai jos se afla lista cu alimentele de care trebuie evitate seara.

1. Brânza cu mucegai

Tiramina este un aminoacid care se regăseşte în brânzeturile maturate şi fermentate stimulează activitatea cerebrală şi te poate ţine trează pe timpul nopţii dacă consumi aceste sortimente seara târziu. Pe lângă aceste sortimente de brânzeturi, tiramina se regăseşte şi în peştele afumat şi în mezeluri. Toate aceste alimente trebuie evitate seara târziu, deoarece îţi pot pertuba somnul.

2. Cofeina

Băuturile cu cofeină nu trebuie consumate cu opt ore înainte de somn, în special dacă ai remarcat că ai o sensibilitate la cofeină. Ai grijă şi la medicamentele care pot să conţină cofeină, precum şi la anumite sortimente de ceai!

3. Alcoolul

Vinul consumat seara te relaxează şi te ajută să dormi mai bine. Ei bine, nu este deloc adevărat dacă ne luăm după studiile recente care arată că alcoolul consumat seara este unul dintre factorii care îţi perturbă somnul şi te face să te trezeşti de mai multe ori în timpul nopţii. Este de preferat să te limitezi la o cantitate mică de alcool pe care să o consumi cu 2 ore înainte de a te pune la somn.

4. Consumul de lichide

Apa plată este esenţială pentru hidratarea organismului, însă nu este recomandat să exagerezi cu consumul ei seara târziu, înainte de a te pune la somn. Acest lucru te va determina să te trezeşti în toiul nopţii pentru a merge la toaletă. Astfel că este de preferat să nu mai consumi lichide cu o oră jumătate înainte de a te pune la culcare.

5. Produsele care conţin roşii

Mancarurile cu sos de rosii sau foarte picante genereaza arsuri la stomac si disconfort atunci cand sunt consumate tarziu. Preferabil este sa consumi mancaruri picante si cu mult sos de rosii cu cel putin 3 ore inainte de ora de culcare pentru a evita nopti lungi si agitate.