6 reguli de aur pentru o pizza reusita

2_32Regulile pentru a avea o pizza perfecta garanteaza ca produsul final va fi mult mai gustos decat va asteptati. Aceste sase sfaturi profesionale va pot ajuta sa pregatiti o pizza gourme in propria bucatarie.

Regula 1

Exista o ordine specifica de preparare:

Sos, cascaval, topping-uri, cascaval, decoruri

Ulei, cascaval, topping-uri, cascaval, decoruri.

Aveti nevoie de doua sau trei linguri de sos pentru o pizza mica, pe care il intindeti uniform cu o lingura mare.

Uleiul trebuie intins pe blat cu o pensula de bucatarie, ca dupa aceea sa turnati inca putin pe suprafata intinsa a pizzei, daca mai este nevoie.

Adaugati jumatate din cascaval peste sos sau ulei si jumatate peste topping. Decorati, daca doriti, dupa ce pizza este scoasa din cuptor.

Regula 2

Imprastiati sosul sau uleiul doar pana la marginea crustei.

Nu acoperii blatul de pizza in totalitate.

Regula 3

Toate ingredientele pentru pizza ar trebui sa fie gata in acelasi timp.

Gatiti, daca este nevoie, cu putin timp inainte ingredientele, care se coc mai greu sau care tind sa lase multa zeama, cum ar fi ciupercile proaspete taiate gros, pentru a evita o eventuala supa de pizza.

Regula 4

Raceste ingredientele pre-gatite inainte de a le pune pe aluat.

Topping-urile fierbinti pe aluatul de pizza strica aluatul.

Regula 5

Foloseste doar doua, trei topping-uri bine alese.

O pizza cu prea multe ingrediente se va coace mult mai greu.

Regula 6

 

Coaceti Pizza intr-un cuptor incins bine. Daca este incins la 500 de grade este perfect. O temperatura mai mica este acceptabila, dar va dura mai mult sa finalizati pizza. Pizza crocanta din restaurante este gatita pe o piatra speciala sau pe vatra in cuptoare bine incinse. Pentru pizza recomandam piatra de pizza si lopata de bucatarie.